Dagens Næringsliv forteller fredag om kompisgjengen fra Oslo som er lei av Itslearning, læringsplattformen på skolen, og satte seg som mål å lage en bedre selv.

– Vi tenke vi kunne lage noe bedre, sier daglig leder i ungdomsbedriften Ediphy, Maiuran Logananthan (17), til avisen.

Han mener alle lærlingssystemene man har i dag er for isolerte. Ediphy binder sammen elever og lærere fra hele verden og legger opp til å forenkle digital lærling.

Administrerende direktør Arne Bergby i den dominerende leverandøren av undervisningsteknologi, bergensbaserte Itslearning, tror de unge gründerne kan hevde seg i markedet. Han mener ungdommene følger det samme sporet som Itslearning selv gjorde i starten.

Bergby sier til DN at han tror på store endringer innen utdanningsteknologi i tiden fremover, og forteller at Itslearning vil komme i ny drakt ved starten av neste skoleår.

I november i fjor kjøpe Itslearningselskapet selskapet Fronter. Etter oppkjøpet ble selskapet det største i sitt slag i Europa, og et av de største i verden.

– Etter oppkjøpet av Fronter har mange selskaper sagtt at de skal konkurrere med oss. Konkurranse er positivt for alle parter, både for elever, lærere og for oss, sier Bergby til Dagens Næringsliv.