Gå til sidens hovedinnhold

230 mister jobben etter Statoils riggoppsigelse

Artikkelen er over 5 år gammel

230 personer mister jobben som følge av at Statoil avbryter kontrakten med ulykkesriggen COSL Innovator på Troll-feltet.

En mann omkom da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på COSLs rigg 30. desember i fjor.

– Om lag 230 ansatte i COSL Drilling Europe vil miste jobben som følge av at Statoil terminerte kontakten med COSL Innovator, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de foreløpig har besluttet å ikke foreta permitteringer for ansatte relatert til COSL Promoter, som er blitt midlertidig suspendert.

– Det er utrolig trist at så mange dyktige og lojale medarbeidere mister jobbene sine. Den personlige belastningen er enorm for de berørte og deres nærmeste, skriver administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe i meldingen.

Også i fjor mistet COSL-ansatte jobben etter en lignende situasjon. Statoil avsluttet avtalen med COSL Pioneer for et år siden, noe som betydde oppsigelser for 229 personer i riggselskapet, skriver Offshore.no.

Selskapet har imidlertid ikke planer om å gi seg uten sverdslag og varslet forrige uke rettslige skritt for å beskytte sine interesser. (©NTB)