Gå til sidens hovedinnhold

Mohn garanterer for rigg-refinansiering

Artikkelen er over 5 år gammel

Henter penger for å sikre seg den siste av fire rigger.

Frederik W. Mohn-dominerte Songa Offshore utsteder et konvertibelt obligasjonslån på 100 millioner dollar, melder selskapet i en børsmelding tirsdag morgen. Lånet er delvis garantert av en såkalt brofinansiering på 91,5 millioner dollar som er fulltegnet av selskapets største aksjonærer, heter det i meldingen.

Songa vil også fullføre en emisjon på inntil 25 millioner dollar, til 0,15 kroner aksjen.

Selskapet trenger likviditet for å sikre den siste av fire såkalt Cat D-rigger, som er under kontrakt med Statoil.

– Obligasjonslånet vil tilføre nødvendig likviditet og sikre driften av selskapet og levering av Songa Enabler, heter det i meldingen.

– Refinansieringen vil sikre oppstart av alle fire borekontraktene med Statoil, og trygge en langsiktig finansiering av selskapet, heter det i meldingen.

Den tredje av de fire Cat D-riggene, Songa Encourage,  er ventet til Bergen tirsdag, før den skal starte boreoperasjoner i april. Songa Enabler er ventet levert i slutten av mars, og har planlagt borestart i august 2016.

Ifølge Dagens Næringsliv reagerte børsen negativt på nyheten om den omfattende refinansieringspakken. Ifølge avisen ble selskapets verdi mer enn halvert etter nyheten, og aksjen sto tirsdag formiddag i 0,28 kroner. Det gir selskapet en verdi på rundt 225 millioner kroner. Til sammenligning ble Songa-aksjen handlet for 30 kroner i 2012.

Fredrik Wilhelm Mohn er den strøste aksjonæren i Songa. Gjennom selskapet Perestrojka kontrollerer Mohn 49,4 prosent i det kyprosbaserte riggselskapet.