Kontrakten har en verdi på 1 milliard kroner over en periode på fem år. I tillegg inneholder kontrakten fire årlige opsjoner.

Det forteller Statoil i en pressemelding mandag morgen.

Ifølge direktør for felles Driftsstøtte i Statoil, Astrid Sørensen, gir den nye kontrakten muligheter for lavere kostnader for petroleumsvirksomheten.

– Dette gir forutsigbarhet i forhold til langsiktig aktivitet og verdiskapning på norsk sokkel. Vi ser frem til å videreutvikle samarbeidet med Bristow Norway på de nye kontraktene, sier Sørensen i meldingen.

Etter 1. mai 2017 vil Statoil ha fem faste tilbringerhelikoptre i Bergen og ett i Florø.

– Siden 2013 har antall passasjerer til norsk sokkel blitt redusert. Vi har derfor lagt vekt på økt fleksibilitet i kontraktene for å tilpasse endrede behov i hele kontraktsperioden, sier direktør for Anskaffelse i Statoil, Arnt Jacobsen.

Statoil har i dag kontrakter med to helikopterselskaper som tar seg av trafikken til og fra de seks helikopterbasene Statoil benytter. Etter at den nye kontrakten blir iverksatt 1. mai neste år, blir Bristow Norway og CHC Helikopterservice omtrent like store, heter det i meldingen.