– Prosessen med å trekke alle våre ansatte ut av gassfeltene i In Salah, In Amenas og Hassi Messaoud er snart avsluttet. Sikkerheten for våre ansatte har første prioritet, sier pressekontakt Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Om kort tid vil konsernet bare ha egne ansatte til stede ved hovedkontoret sitt i Alger. Statoil og BP har bestemt at både lokale og internasjonalt ansatte ved gassanleggene i ørkenen skal trekkes ut midlertidig.

Ifølge Rostad er sikringstiltakene ved gassanleggene i landet betydelig bedret etter terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas i januar 2013 da 40 arbeidere ble drept, deriblant fem Statoil-ansatte.

– I tillegg er det daglige sikkerhetsarbeidet og dialogen med selskapene i partnerskapet og myndighetene styrket. Det er algeriske myndigheter som har ansvar for sikkerheten ved anleggene og i landet for øvrig. Dette må vi alltid vurdere opp mot sikkerheten for våre ansatte. Nå har det skjedd en alvorlig hendelse igjen og slik situasjonen er nå har vi besluttet å ikke erstatte ansatte som returnerer fra sine skift, sier Rostad.

Flere raketter ble avfyrt mot Krechba-anlegget i In Salah, men ingen ble skadd i angrepet som Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika påtok seg ansvaret for. (©NTB)