Gå til sidens hovedinnhold

Kontrakter for en halv milliard til Dof Subsea

Artikkelen er over 5 år gammel

Har fått flere kontrakter det siste månedene.

Dof Subsea, som er et datterselskap av Dof ASA har fått flere IMR- og installasjonskontrakter ulike steder i verden de siste månedene. Den samlede verdien av kontraktene er på mer enn en halv milliard kroner.

Det melder selskapet onsdag.

I Asia-regionen er selskapet tildelt en kontrakt som innebærer fabrikkering og levering av forankringskjetting og erstatning av forankringssystem. Offshore-fasen av prosjektet skal gjennomføres første halvår 2017.

I Atlanterhavsregionen er selskapet tildelt flere kontrakter. Yinson Production har tildelt selskapet kontrakt for installasjon av forankringssystemer for en FPSO (flytende plattform) utenfor kysten av Ghana. Kontraktene sikrer utnyttelse av personell og prosjektflåten i regionen i siste kvartal i 2016 og første kvartal i 2017. Prosjektet skal øke Dof Subseas tilstedeværelse i Vest-Afrika, heter det i meldingen.

Selskapet har også inngått en femårig rammeavtale med Maersk som omfatter inspeksjonstjenester og inspeksjonsarbeid for Nexans, knyttet til NordLink, et prosjekt som skal knytte sammen elektrisitetsmarkedene i Norge og Tyskland.

I tillegg har Dof Subsea fått kontrakter med Statoil og andre selskaper i regionen.

I Nord-Amerika har selskapet inngått flere kontrakter med selskaper i Mexico-gulfen og langs østkysten av Canada. Disse innebærer IMR-arbeid (inspeksjon, vedlikehold og reparasjon) og undervannskonstruksjonsarbeid. For å gjennomføre dette arbeidet skal selskapet leie Dof-skipet Skandi Chieftain.

Konsernsjef Mons S. Aase er godt fornøyd med kontraktene.

– De bidrar til å sikre utnyttelsen av organisasjonen og prosjektflåten. Kontraktene utenfor Ghana og Canada øker Dof Subsea sin tilstedeværelse i disse markedene og styrker vår globale posisjon, sier Aase i meldingen.