Gå til sidens hovedinnhold

Grieg Seafood kutter og samler staben i Bergen

Artikkelen er over 5 år gammel

Grieg Seafood kutter ti prosent i innkjøpsutgiftene og samler stabsfunksjonene i Bergen.

Det skriver selskapet i forbindelse med presentasjonen av resultatet for 3. kvartal. Konsernet har tidligere varslet om negativt resultat i kvartalet. Driftsresultatet før biomassejusteringer ble minus 44 millioner kroner.

I børsmeldingen heter det at selskapet nå både vil satse på å øke produksjonen og redusere utgiftene. I slutten av oktober ble det kjent at selskapet flytter 10 stillinger knyttet til IT, regnskap, informasjon og HR fra Alta til Bergen. Selskapet har ifølge NRK 23 administrative stillinger i dag. Nå skal tallet kuttes til 13.

Stort miljø i Bergen

Til tross for at man slipper arbeidsgiveravgift i Finnmark, mener selskapet at det lønner seg å samle seg iBergen.

– En ting er lønnsomhet, en annen er nedslagsfelt og rekruttering. I Bergen er det et stort miljø med sjømatbedrifter og sjømattjenester, sa konsernsjef Andreas Kvame i Grieg Seafood til NRK Finnmark da det ble kjent at selskapet samler stabsfunksjonene i Bergen.

Overfor Vest 24 påpeker konsernsjefen at målet med å samle stabsfunksjonene er å øke fokuset på drift i regionene. Tiltaket skal gi innsparinger på 2-3 millioner kroner, forteller han. Noen ansatte i Finnmark får tilbud om å være med til Bergen. Foreløpig er det ikke avklart hvor mange det blir.

– Dette er et resultat av en pågående intern dialog, sier Kvame til Vest 24, og legger til at han håper noen vil være med. Hvis ikke, må selskapet ansette samtidig som de kutter. Staben i Bergen blir økt med nærmere 50 prosent etter endringene.

Kutter innkjøpskostnader

Kvame sier seg slett ikke fornøyd med minusresultatet konsernet legger frem etter 3. kvartal.

– Vi jobber jevnt og trutt for å snu utviklingen, og skal få til det, sier han.

Grieg Seafood har også satt seg et mål om å redusere innkjøpskostnadene med 10 prosent. Det gjennomføres også et IT-prosjekt som skal sikre standardisering av alle systemer og prosesser på tvers av de fire regionene i Grieg Seafood.

I tillegg til Bergen har Grieg Seafood akivitet i Rogaland, Finnmark, Canada og Shetland.

Hovedmarkedet er i Europa, men ifølge konsernsjefen leverer Grieg Seafood også mye till det asiatiske markedet.