Sara (21) går fra jobb i departementet til PR-byrå

Sara Berge Økland (Frp) er bystyrerepresentant i Bergen og var tidligere politisk rådgiver for finansbyråd Liv Røssland. Snart skal Økland starte i ny jobb hos Nor PR etter å ha tatt farvel med stillingen som politisk rådgiver for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. I Bergen teller selskapet nå elleve fast ansatte pluss frilansere.

Sara Berge Økland (Frp) er bystyrerepresentant i Bergen og var tidligere politisk rådgiver for finansbyråd Liv Røssland. Snart skal Økland starte i ny jobb hos Nor PR etter å ha tatt farvel med stillingen som politisk rådgiver for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. I Bergen teller selskapet nå elleve fast ansatte pluss frilansere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sara Berge Økland melder overgang fra regjeringen til kommunikasjonsbransjen. Hun risikerer et halvt års karantene.

DEL

– Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og gjøre noe annet enn bare partipolitikk på heltid. Det blir en ny hverdag jeg ser frem til, sier Sara Berge Økland til BA.

Hun ser frem til å gjøre bruk av kompetansen hun har opparbeidet seg i politikken i næringslivet, utdyper hun.

Økland kommer fra stillingen som politisk rådgiver for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Arbeid for regjeringen lar seg ikke kombinere med å sitte i bystyret.

Forberedt på inhabilitet

– Nå får jeg lov til å fortsette med det, og det er jeg glad for. 

– Er du ikke redd for interessekonflikter, siden du sitter i bystyret?

– Når jeg har en interessekonflikt, skal jeg melde meg inhabil. Det kan sammenlignes med revisorer og advokater i bystyret som har kunder og klienter. Det er mitt eget ansvar å være ryddig, og jeg tar det så absolutt på alvor, svarer Økland.

Dialogen med sin nye arbeidsgiver startet mens hun var ansatt i Samferdselsdepartementet.

– Nå skal jeg både bo og jobbe på Møhlenpris. Det blir godt, sier Økland.

– Jeg skal også være spaltist hos BA fremover, skryter hun.

Har en plan B

Første arbeidsdag hos Nor PR er etter planen 1. januar, hvis hun får lov. Det har seg nemlig slik at når man går fra regjeringsapparatet må den nye stillingen vurderes av et karanteneutvalg.

– Saken er til behandling nå. Det kan ende opp med karantene eller saksforbud. Da må jeg føye meg.

I verste fall får hun maksimal karantenetid på seks måneder og ytterligere seks måneder med saksforbud innenfor samferdselsprosjekter.

– Jeg venter i spenning, sier hun.

– Har du en plan B?

– Jeg får ta et ekstra fag i vår, sier hun og tilføyer at hun uansett utfall leker med tanken på å ta økonomifag på BI, svarer Økland.

I høst sa Tor André Ljosland opp jobben i Nor PR i forbindelse med at konen hans, Rebekka Ljosland (KrF), ble ny helsebyråd. Ektemannen, som også er partifelle, hadde helsefirma som kunde.

Nor PR i Bergen styrker nå staben i Bergen med tre andre nyansettelser. Solveig Holm, med bakgrunn fra Media Region Bergen, Bergen Næringsråd og Connect Vest, startet i oktober.

Les også: Ferdig som toppleder i medieklyngen

– Krevende å lykkes

Saliba Andreas Korkunc, tidligere politisk rådgiver for daværende byrådsleder Martin Smith-Sivertsen og Tom Hiis Bergh, siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, er de to andre.

– Vi er et konsulentselskap. Det er naturlig at unge mennesker også benytter sine år i Nor PR som et springbrett for å komme seg videre i arbeidslivet. Det er krevende å lykkes som konsulent. Tre personer har sluttet i 2015 i tillegg til Tor André Ljosland, men vi ansetter fem og etablerer samtidig en filial i Oslo, sier daglig leder Fredrik Hannestad i Nor PR.

Bedriften ser mer på folk enn på markedet, ifølge Hannestad.

– Vi er alltid på utkikk etter gode hoder. Vi ser at offentlig forvaltning og privat næringsliv har behov for ekstern kommunikasjonskompetanse også i svakere tider, sier Hannestad.

Artikkeltags