Hittil i år er økningen i flytrafikken på 3,8 prosent sammenlignet med fjoråret, og passasjertallene stiger for både Bergen lufthavn Flesland og Trondheim lufthavn Værnes. Ved Oslo Lufthavn var trafikkøkningen på innenriksflygninger 8,8 prosent, mens utenlandsreiser økte 8 prosent.

– Økningen skyldes i hovedsak vekst i rutene mellom Oslo Lufthavn og Nord-Norge, og mellom Oslo Lufthavn og Tyskland, Danmark og Sveits. Tallene har også fått et ekstra oppsving som følge av den ekstra dagen i februar, sier trafikkutviklingsdirektør Jasper Spruit i Avinor.

Trenden for offshoretrafikken fortsetter. Ved Stavanger lufthavn Sola er det derfor trafikknedgang, som i all hovedsak skyldes tilstanden til oljenæringen. Antall passasjerer reduseres med 5,4 prosent versus samme måned i 2015. Også ved Florø og Brønnøysund er det nedgang av samme årsak, skrievr Avinor i en pressemelding.

Ingen av landets mange private lufthavner er omfattet av statistikken, deriblant Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp. (©NTB)