Gå til sidens hovedinnhold

Bygger flere hurtigladere langs hovedveiene i sør

Artikkelen er over 5 år gammel

Strømselskapet Fortum vant kontrakten – og statsstøtten – til å bygge hurtigladere for elbiler langs flere hovedveier i Sør-Norge.

Enova gir 10,5 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjektet, som skal munne ut i 77 ladestasjoner på 44 steder. Kravet er at det skal være minst to lademuligheter for hver femte mil langs de aktuelle strekningene.

– Med denne tildelingen går ladeinfrastrukturen i Norge over i en ny fase. Vi ser fram til å gi elbilister en mye større frihet og en kur for rekkeviddeangst, når vi nå bygger ut ladestasjoner mellom de største byene i landet, sier leder Jan Haugen Ihle, som leder Fortum Charge & Drive.

Strekningene som nå skal få bedre lademuligheter er E18 mellom Oslo og Kristiansand, E39 mellom Kristiansand og Stavanger, E16 mellom Sandvika og Bergen, riksvei 7 mellom Hønefoss og Gol, riksvei 52 mellom Gol og Borlaug, E6 mellom Oslo og Trondheim og riksvei 3 mellom Kolomoen og Ulsberg.

– Å elektrifisere transportsektoren er et viktig grep på veien mot lavutslippssamfunnet. Disse nye hurtigladerne vil sørge for et sammenhengende ladetilbud langs noen av de mest trafikkerte veiene i Sør-Norge, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

De nye laderne skal være på plass innen 1. november neste år. Det kommer en ny utlysningsrunde like over nyttår. (©NTB)