Yrkestrafikkforbundet (YTF) og Norsk Transportarbeider (NTF) hadde varslet streik for 559 sjåfører fra onsdag morgen dersom meklingen ikke førte frem. Det ville blant annet rammet utkjøringen av drivstoff til bensinstasjoner i Oslo, Bergen og Trondheim.

– Det var en tøff mekling, og vårt viktigste krav om hevet minstelønn ble oppfylt, sier forhandlingssjef Linda Jæger i YTF.

Sjåførorganisasjonene har forhandlet med NHO Transport og Norges Lastebileier-Forbund. Forhandlingene gikk til mekling mandag, og den hadde opprinnelig frist ved midnatt natt til onsdag.

– Meklingen ble intens og krevende. Vi er relativt fornøyd med resultatet sett opp mot resultatet av årets frontfag og kravene vi fremmet til dette oppgjøret, sier NTFs forhandlingsleder Morten Hagen.

Partene er blant annet blitt enige om 5,8 prosents økning på laveste trinn i minstelønnssatsene, en generell økning på 2 kroner for alle og en økning av matpengesatsen på 82,50 kroner.

Allmenngjort minstelønn med den nye tariffavtalen vil dermed bli 165,65 kroner, en økning på 7,33 kroner, opplyser YTF. Resultatet er anbefalt av Bransjerådet for godssjåfører og går til uravstemning med frist 7. juli.