Gå til sidens hovedinnhold

Full krangel om pasienthotellet

Artikkelen er over 4 år gammel

Fellesforbundet sier de vil godta en dispensasjonssøknad for pasienthotellet på Haukeland på minuttet. Det vil ikke NHO være med på.

– Vi er rimelig forbannet på NHO Reiseliv som bruker syke mennesker for å oppnå tvungen lønnsnemnd, sa leder Jørn Eggum i Fellesforbundet til NRK mandag ettermiddag.

Da hadde lederne Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og Petter Furulund i NHO Service sendt ut en felles pressemelding hvor de sier det er beklagelig at Fellesforbundet har tatt ut pasienthotellet på Haukeland sykehus.

Uskyldig tredjepart

– I denne saken har Fellesforbundet med viten og vilje valgt å ta ut pasienthotellet, selv om de er klar over at det er pasientene som blir rammet, som den uskyldige tredjepart. Det synes vi er beklagelig, skriver Devold og Furulund.

De mener at det ikke er NHOs ansvar å «rydde opp» etter Fellesforbundet, og nekter å godta dispensasjoner ved sykehuset.

Stenger ikke

Mandag ettermiddag var det usikkert hva som kom til å skje. På den ene siden ble det sagt fra ledende tillitsvalgte at Fellesforbundet ville be sine medlemmer gå tilbake til arbeidet på tross av at NHO sa nei til en dispensasjonssøknad.

På den andre siden ble det klart at Pasienthotellet ikke stenger, men kjører med redusert drift. Spørsmålet er om det dermed kan sies å sette liv og helse i fare.

Må ha lov til å streike

Da BA var ved sykehuset mandag formiddag var det god stemning.

– Jeg skulle fått tilpasset en protese etter at jeg amputerte beinet, men nå blir jeg sendt hjem. Jeg synes likevel at de ansatte må ha lov til å streike, sa pasient Trond Aarseth fra Kalandseid.