Gå til sidens hovedinnhold

Satser på nytt og omfattende trainee-program

Artikkelen er over 5 år gammel

– De blå næringene må ansette, sier Stein Are Hansen i Norwegian Hull Club.

Sjøforsikringsselskapet som forsikrer alt fra skip, yachter, oljeinstallasjoner med mer, merker nedgangen i deler av det maritime segmentet.

– Vi merker det på omsetningen, men samtidig blir rederiene stadig flinkere til å unngå ulykker, sier Hansen til Vest 24. Og tross nedgangstider ansetter forsikringsselskapet. Til nå i år har de ansatt fem personer.

Variert trainee-program

Nå starter Norwegian Hull Club et toårig trainee-program for å sikre rekrutteringen. I løpet av disse to årene skal traineene gjennom et omfattende program, både i Norge og i utlandet.

Blant annet skal de jobbe fire uker i et rederi, de skal utplasseres i London og lære forsikringsmarkedet Lloyds å kjenne, de skal sendes ut for å studere skader og de skal utplasseres hos Rolls-Royce for å se hvordan en skipsmotor virker.

Til Manila

– De skal også seile med et skip fire uker, utplasseres ved en losstasjon, jobbe to uker hos et logistikkselskap og utplasseres ved vår avdeling i Manila, sier Hansen.

Etter to år skal traineene ha vært grundig gjennom de aller fleste sidene som er relevant for skipsassuranse.

– Da vil vi vurdere i hvilken avdeling traineene passer best, sier Stein Are Hansen.

Fakta om Norwegian Hull Club:

  • Norwegian Hull Club ble etablert i 2001 etter en fusjon mellom Bergen Skibsassuranceforening og Unitas Gjensidig Assuranceforening.
  • Selskapet har som formål å drive gjensidig skadeforsikring innen bransjen sjø- og transportforsikring, gjenforsikringsvirksomhet samt virksomhet som naturlig henger sammen med forsikringsvirksomhet.
  • Selskapet kontorer i Bergen, Oslo og Kristiansand.
  • Har 130 ansatte fra 12 forskjellige nasjoner.
  • 37 prosent av de ansatte er kvinner.