Tine kutter 69 millioner kroner

OSLO 20050208
Brunost fra Tine i butikkhylle.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

OSLO 20050208 Brunost fra Tine i butikkhylle. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tine skal spare 69 millioner kroner ved å legge ned meieriet i Hardanger og flytte deler av produksjonen, opplyser selskapet.

DEL

Produksjonen av kremost skal samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned. Meieriet i Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020. I tillegg skal produksjon av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg.

Målet er å tilpasse industrikapasiteten og optimalisere produksjonen, skriver Tine i en pressemelding.

Endringene gjør at meieribedriften sparer 69 millioner kroner årlig, men det vil ta flere år før alle endringen kan gjennomføres.

– Jeg har stor forståelse for at mange av våre medarbeidere nå vil føle usikkerhet i forhold til fremtidig jobb, men vi skal ta oss av hver enkelt medarbeider for å skape mest mulig trygghet, og dette har vi gjort mange ganger med godt resultat, sier Per Ivar Berg, konserndirektør for produksjon i Tine, i en pressemelding.

Artikkeltags