Går fra avis til matpapir

Veslemøy Tvedt Fredriksen slutter som administrerende direktør i BA. Fra nyttår blir hun ny sjef i Adams Matkasse.

Veslemøy Tvedt Fredriksen slutter som administrerende direktør i BA. Fra nyttår blir hun ny sjef i Adams Matkasse. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

BAs administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen blir sjef i Adams Matkasse.

DEL

– Det er med blandede følelser at jeg slutter. Jeg har hatt seks fantastiske år i BA. Det har vært en bransje som har endret seg mye, men vi har klart å være tilpasningsdyktige. Jeg har gledet med til å gå på jobb hver eneste dag, sier 44-åringen.

Mandag formiddag informerte hun de ansatte om at hun har sagt opp stillingen sin i BA og som leder for Region Vest.

Tvedt Fredriksen tiltrådte i BA i 2009 og snudde minus til pluss i løpet av kort tid. I  fjor gikk Bergensavisen med et solid overskudd på 6,1 millioner kroner.

– Jeg synes vi har fått til så mye bra. Spesielt fornøyd jeg med at vi har klart å levere vekst i annonseinntektene to år på rad. Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med så mange dyktige, greie kollegaer, sier Tvedt Fredriksen, som skal stå i stillingen ut året.

Hyller BA-ånden

Deretter går 44-åringen over til matbransjen. Hun blir administrerende direktør i Adams Matkasse, et bergensfirma i sterk vekst.

Kompisenes idé om å bringe maten på dørene til folk, har for lengst blitt storbutikk. Det første året omsatte de for åtte millioner. I fjor var dette steget til 127 millioner.

– Det blir noe helt annerledes. Adams Matkasse er et ungt selskap, men har likevel en del likheter med BA. Det handler fremdeles om å tydeliggjøre et produkt på en best mulig måte.

Tvedt Fredriksen har tidligere blitt hedret for jobben hun gjør i BA. I 2012 fikk hun Sunniva-prisen, der juryen ble beskrev henne som moden, men med et stort potensial. Hun fikk også ros av juryen for å motivere de ansatte gjennom å stille tydelige krav.

– Jeg kommer til å savne BA. Det er noe med å være konstant i en utfordrerposisjon. Det gjør noe med gutsen og instinktet til de ansatte. Det er spesielt i BA. Med ny strategisk retning fra Amedia og høyt engasjement rundt vårt eget strategiarbeid, er jeg helt sikker på at BA vil lykkes også fremover, sier Tvedt Fredriksen.

– Veslemøy har gjort en fremragende jobb i BA. Hun har gjort taktiske og strategiske grep som har vært smarte for forretningsdriften i en krevende tid. Når selskapet leverer gode resultater, får redaktøren og redaksjonen arbeidsro til å drive journalistikk, sier ansvarlig redaktør i BA, Anders Nyland.

Jakter etterfølger

Styreleder i BA, Mari Velsand, beklager Veslemøy Tvedt Fredriksens avgang.

– Hun har gjort en utmerket jobb for BA og for Region Vest. Jeg skulle hatt henne med i fortsettelsen, men slik blir det ikke. Jeg vil takke henne stor innsats, sier Velsand.

Hun vil lede arbeidet med å finne ny leder for BA og Region Vest.

– Vi går i gang med ansattelsesprosessen umiddelbart. Vi håper å ha på plass en permanent leder så snart som mulig , sier Velsand.

Artikkeltags