Her kommer Bergens nyeste restaurantkonsept

Morten Tungesvik, kjøkkensjef og medeier, og Øystein Ellingsen jobber på spreng for å få alt på plass til den nye restauranten åpner neste fredag.

Morten Tungesvik, kjøkkensjef og medeier, og Øystein Ellingsen jobber på spreng for å få alt på plass til den nye restauranten åpner neste fredag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bare-gründer lover vestlandstapas til studentvennlige priser i ny restaurant.

DEL

Ned en noe anonym trapp under Matbørsen på Vågsallmenningen ligger det som om en uke blir et nytt restaurantkonsept i Bergen.

Nå jobber Øystein Ellingsen, mannen bak Bare-restaurantene, lange dager for å få alt på plass til åpningen av sin tredje restaurant i Bergen. Konseptene Bare restaurant og den noe mer viltre utgaven Bare på 13 har blitt godt mottatt, og nå kommer Bare Vestland.

– Så langt det lar seg gjøre skal vi bare servere mat og drikke fra Vestlandet, forteller Øystein Ellingsen. Han er primus motor bak Bare-restaurantene og er spent på det nye konseptet de lanserer.

De eksisterende Bare-restaurantene legger vekt på lokale og i størst mulig grad økologiske råvarer. Nykommeren viderefører den samme grunntanken, men med en ny vri.

Vennlig vestlandstapas

– Her skal vi servere norsk tradisjonsmat i tapasformat, en vestlandstapas, forteller Ellingsen. 

Der de eksisterende Bare-restaurantene tilbyr fastsatte menyer er Ellingsens visjon for Bare Vestland at det skal være en ja-restaurant der folk kan velge helt fritt, uten at det svir i lommeboken.

– Både atmosfære og priser blir mer folkelige her enn på de eksisterende Bare-restaurantene. Vi ønsker å tiltrekke oss alle målgrupper, og prisene blir absolutt på et nivå som også appellerer til studenter, sier Ellingsen.

Det er ikke bare råvarene til maten som i størst mulig grad kommer fra Vestlandet. Porselenet er bestilt fra produsenten Figgjo i Rogaland, og på drikkefronten står lokalprodusert øl sentralt.

Så vestlandsk som mulig

– Vi kommer til å ha høyt fokus på et godt ølutvalg. Hansa er hovedleverandør med sin portefølje, men vi kommer også til å ta inn andre ølsorter fra Vestlandet, sier Ellingsen.

Det vestlandske fokuset vil likevel ikke være absolutt. Restauranten vil gjøre unntak for produkter som ikke er å finne på Vestlandet, som kaffe og vin, og hvis det dukker opp gode, unike produkter fra andre steder.

– Kommer det frem et produkt fra Geilo der det ikke er et tilsvarende produkt på Vestlandet, vil vi ikke utelukke det, men vi vil prøve å være så gjennomført vestlandsk som vi kan, sier Ellingsen.

Artikkeltags