Deler ut 900 millioner kroner til innovasjon på Vestlandet

Næringsminister Monica Mæland

Næringsminister Monica Mæland Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Forskningsrådet lyser ut konkurranse for næringslivet.

DEL

Summen bedrifter på Vestlandet i år kan konkurrere om å få en del av, er rekordstor, melder Nærings- og fiskeridepartementet.

– Vil skape nye arbeidsplasser

Forskingsrådet lyser nå ut en konkurranse der bedrifter kan søke støtte til innovasjonsprosjekter.

Potten er på totalt 900 millioner kroner.

Bedrifter av alle størrelser og i  alle næringar kan nå søke om midler i den samme søknadsrunden og til samme tid.

Næringsminister Monica Mæland (H) sier hun ønsker å legge til rette for å både skape nye arbeidsplasser og sikre arbeidsplasser.

– Vi må utvikle et næringsliv som vi kan leve av i framtiden. Satsing på forsking og innovasjon bidrar til å styrke konkurransekraften i næringslivet, sier Mæland i en pressemelding.

– Må utvikle ny tekonlogi

Med oljenæringen på hell, må norsk økonomi omstille seg i årene fremover og nye næringer vokse frem. Miljøutfordringene krever også at vi utvikler ny teknologi , påpeker departementet.

– Norsk næringsliv møter hele tiden betydelige utfordringer som krever omstilling. Regjeringen sitt mål er å legge til rette slik at næringslivet kan utvikle seg. Fornying og nyskaping er nøkkelen til økonomisk vekst, sier Mæland i pressemeldingen.

– Viktig å satse på innovasjon

Administrerende direktør i Forskingsrådet Arvid Hallén påpeker at kunnskap skal bli landets viktigste konkurransefortrinn i årene fremover.

– Derfor er det viktig at vi satser stort på forsking og innovasjon i næringslivet. De 900 millionene som vi nå lyser ut vil bety mye i utviklingen av ny kunnskap og nye produkt, sier han i pressemeldingen.

Artikkeltags