Industri Energi, SAFE og Lederne mekler alle med Norsk olje og gass i sokkeloppgjøret. Meklingen startet torsdag med frist ved midnatt natt til lørdag.

– Vi mener næringen må tilpasse seg et varig, lavere kostnadsnivå og samtidig bedre vår konkurransekraft for å kunne bevare flest mulig arbeidsplasser, skriver forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding ifølge Dagsavisen.

Hvis det ikke blir en løsning, kan det ramme om lag 6 prosent av produksjonen av olje og gass på norsk sokkel, ifølge Norsk olje og gass. Tallet er korrigert fra 12 prosent.

– Vi ønsker selvsagt at meklingen skal føre fram. Men dersom Norsk olje og gass opprettholder sine massive angrep på tariffavtalen vår, og det blir streik, har vi fire dagers varslingsfrist før vi kan utvide streiken til flere selskaper og installasjoner, sier første nestleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen.

I tillegg til SAFEs varslede uttak av 156 medlemmer har Lederne meldt om streik for 75 medlemmer og Industri Energi for 524 medlemmer om meklingen ikke fører fram. En eventuell streik vil ramme feltene Balder, Ringhorne, Jotun, Gjøa og Vega. (©NTB)