Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for å investere i sjømat

Artikkelen er over 6 år gammel

Holbergfondene statser på «global megatrend».

– Økt forbruk av alt hva havet gir er en global megatrend. Vi har derfor stor tro på at et sjømatfond vil gi avkastning, sier administrerende direktør Egil Herman Sjursen i Holbergfondene til Vest24.

Denne uken samles over 700 personer fra 35 ulike land i Bergen. Anledningen er sjømatkonferansen North Atlantic Seafood Forum.

Blant deltakerne er rundt 120 toppsjefer i sjømatbedrifter verden rundt og en delegasjon fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO).

Lanserer fond

I forbindelse med konferansen lanserer forvaltningsfondet Holbergfondene et sjømatfond.

Sjursen sier de har stor tro på det nye fondet.

– Den bakenforliggende årsaken til at vi satser på et sjømatfond er at vi ser konturene av noe vi kaller en megatrend i verden. Forbruket av alt hva havet gir øker dramatisk. Når vi samtidig vet at under to prosent av det vi spiser kommer fra havet, tror vi denne trenden kommer til å øke kraftig i årene fremover, forteller han til Vest24.

Fondet skal investere i børsnoterte sjømatselskaper verden over.

Sjursen mener det passer utmerket å forvalte et globalt sjømatfond fra Bergen.

– Bergen har selv utviklet en stor og konkurransedyktig marin næring. Samtidig har vi et sterkt marint forskningsmiljø. Det synes vi er en spennende kombinasjon for oss, påpeker han.

Stor interesse

Fondet har allerede før den offisielle lanseringen fått inn 125 millioner kroner i oppstartskapital, forteller Sjursen.

– Det er alt fra pensjonsfond, familieselskap og investeringsselskap til velstående privatpersoner som har kjøpt seg inn. Interessen er stor.

Forvalteren av fondet, Jann Moldnes, har selv stor interesse for fiskerisektoren – og bor i Austevoll.

– Vi har tro på at dette fondet vil gi avkastning. Vi ser at det historisk sett både har hatt sine opp- og nedturer å investere i fiskeri, men vi tror denne den globale trenden innen sjømat vil gi en spennende og positiv reise for kundene, sier Sjursen.

– Viktig for byen

Tone Hartvedt, kommunikasjonssjef i Business Region Bergen, mener sjømatkonferansen er viktig for Bergen, regionen og bransjen.

– Vi har en sterk sjømatklynge i denne regionen. Det å ha en konferanse som viser frem selskapene og forsknings- og utviklingsmiljøene her er viktig, og det at Bergen blir en møteplass for ledere og bransjen er viktig, påpeker hun.

Det er tiende gang North Atlantic Seafood Forum blir arrangert. De første årene ble konferansen holdt i Oslo.

Under konferansen blir det også holdt sjømatkurs for europeiske dagligvarekjeder.

– Konferansen handler mye om bærekraft og utvikling av næringen. Dette er en sektor der vi ser muligheter for videre vekst, sier Hartvedt.