Først skal det ærverdige Hotel Norge i Bergen sentrum totalrenoveres for en kvart milliard.

Dette er drømmeoppdraget, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Norge til Vest24 om at Scandic-kjeden overtar Hotel Norge etter Radisson-kjeden.

Hotellet har per i dag 347 rom, og blir etter planen Bergens største hotell etter renoveringen med 390 rom.

– Nye Hotel Norge får 43 nye rom, hvordan skal det gå til?

– Da planlegger vi at arealer som i dag brukes til andre ting kan gjøres om til rom. Det gjelder blant annet mindre møterom og kontorer, samt deler av atriumløsningen, svarer Steen-Mevold.

En av årsakene til å bygge flere rom er at hotellets administrasjon ikke er like arealkrevende som før. En annen viktig årsak er konkurranseelementet.

– Vi registrerte vi Petter Stordalen si at deres hotell gikk fra Tippeligaen til Champions League. Da kan vi ønske ham velkommen tilbake til Tippeligaen, ler Steen-Mevold, vel vitende om at Scandic Hotel Norge vil få 17 flere rom enn Quality Hotel Edvard Griegs 373 rom.

– Dette er ikke bare Bergen største hotell, det er også byens tøffeste, sa Petter Stordalen da han gjenåpnet sitt nye hotell på Sandsli.

– Er det gøy å ha drakamp med Petter Stordalen?

– Det er gøy å ha drakamp med alle når du vinner, ler Scandic-direktøren.

Stordalen har ikke svart på Vest24s henvendelse, men det har administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

– Konkurranse er bra, enten det er snakk gamle, nye, små eller store hoteller. For Nordic Choice Hotels er det viktigste å ha fornøyde gjester, og per dags dato har våre hoteller de fire beste plassene på Tripadvisor sin liste over best likte hoteller i Bergen, med Clarion Hotel Bergen Airport på førsteplass, triumferer Silseth.

Han viser også til at Choice-kjedens nyeste tilskudd, Clarion Collection Hotel Oleana, åpnet 1.juni.

– Vi føler vi oss trygge på at vi har det beste hotelltilbudet i Bergen by. Og den posisjonen skal vi jobbe hardt for å opprettholde, sier Silseth.

– Alle har et forhold til Hotel Norge

–  Alle som er ansatt på Hotel Norge blir med over i nytt selskap i henhold til virksomhetsoverdragelse. Det gjelder også ledelsen, svarer Steen-Mevold i Scandic på spørsmål om hva som skjer med alle de som er ansatt på Hotel Norge i dag etter overtakelsen neste år.

Selv har han jobbet i bransjen siden 1985.

– Det finnes ingen person i norsk hotellbransje som ikke har et forhold til Hotell Norge, sier Steen-Mevold.

Hotellet på Nedre Ole Bulls plass ble opprinnelig bygget i 1885, og regnes som byens eldste hotell. Det ble imidlertid revet i 1961, og deretter gjenåpnet i 1964.

Historiske referanser

Scandic-direktøren mener at det som kanskje er Norges beste hotellbeliggenhet fortjener et produkt som skinner og som er tro mot historien.

– Det er viktig for meg å få sagt at vi skal ta vare på historien samtidig som vi skal skape et bygg for de neste 100 årene. Dette blir en fantastisk storstue.

Av den grunn blir det obligatorisk for alle som skal jobbe med løsningene for totalrenoveringen å lese boken som ble utgitt i anledning Hotell Norges hundreårs jubileum – «Et lite stykke Norges historie».

– Publikum skal oppleve å komme inn i en verden anno 2020 med klare historiske referanser, sier Steen-Mevold.

Etter planen skal hotellet totalrenoveres i perioden 1. september 2016 – høst 2017.

– Drømmen er å invitere til en heidundrende åpningsfest i november 2017.

– Hotellet vil være åpent i renoveringsperioden, blir det utfordrende?

– Vi er jo vant med å gjøre det slik. Vi tar normalt en etasje eller fløy og sperrer den fysisk av med en utvendig byggeheis som forflytter seg. Noe støy vil det sikkert bli, men vi gjør det hele så skånsomt som mulig.

Renoveringen er et spleiselag mellom Scandic og huseier.

– Vi tar alle rom, alle bad og alle fellesareal.

Han kan ikke røpe noen konkrete planer for interiøret, simpelthen fordi planene ikke er klare.

– Interiørarkitekter skal tidlig i høst gi sine forslag, og så skal vi velge en som får oppdraget.

Eiendommen eies av Glastad Farsund AS (50 prosent) og investor Geir Hove (50 prosent) gjennom selskapet Hotell Norge Holdig DA.

– Vi har valgt Scandic som vår langsiktig samarbeidspartner, blant annet fordi de har investeringsviljen og kompetansen til å drive og utvikle hotell. Vi ser med glede frem til at Hotel Norge igjen skal ta tilbake og befeste posisjonen som et av Norges flotteste hoteller, sier representant for huseierne, Geir Hove, ifølge pressemeldingen.

8. hotell for Scandic i Bergen

Det kjente bergenshotellet blir Scandic-kjedens 87. hotell i Norge. Med Hotel Norge vil kjeden ha totalt åtte hoteller i Bergen.

Overtagelsen må godkjennes av Konkurransetilsynet før overtagelsen.

Les også: Bergens hotellkonge selger sine tre hoteller