Gå til sidens hovedinnhold

Skuffet over resultat i Norskehavet

Artikkelen er over 5 år gammel

VNG fant tørr brønn nær Njord.

Det melder Tidens Krav.

Oljeselskapet VNG Norge hadde stor suksess med leting i Norskehavet i 2014, da de fant olje nær Njordfeltet. I år har selskapet undersøkt lisensen videre med to undersøkelsesbrønner. I den første ble det påvist litt olje.

Den nyeste operasjonen, som også ble gjennomført av riggen «Transocean Arctic», klassifiseres som tørr. Brønnen ligger drøyt 33 kilometer sørvest for Njordfeltet.

– Det er selvsagt skuffende at vi ikke finner det vi håpet med borekampanjen i PL586 i år, sier Erling Bergfjord, director exploration, i en pressemelding referert i TK.

– Vi har fått en mengde nye data som vi trenger å analysere i tiden fremover for å forstå de gjenværende mulighetene i lisensen. Teamet har gjort en prisverdig jobb med planlegging og gjennomføring av denne borekampanjen på en trygg og effektiv måte, sier han.

Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Til tross for den skuffende nyheten er fortsatt Pil og Bue et av de større funnene på norsk sokkel de to siste årene. Det er nå forventet at lisenseierne skal jobbe med utbyggingsløsningen.