Selv om Industri Energi var villig til å forhandle videre om avtalen, valgte Norsk olje og gass å forlate bordet. Forhandlingene om oljeserviceavtalen ble gjenopptatt tirsdag etter at fagforeningen trengte et opphold.

BAKGRUNN: Fare for streik for over 600 brønnarbeidere

– Vi prøvde i det lengste på å være konstruktive og var villig til å fortsette forhandlingene utover natten, men Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Han beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene. De oljeserviceansatte allerede har betalt en høy pris for krisen i oljeindustrien, gjennom tusenvis av oppsigelser og permitteringer, mener han.

– Når arbeidsgiverne nå går til angrep på våre arbeidstidsbestemmelser, så er det noe vi ikke kan akseptere, sier han.

Industri Energi sitt forhandlingsutvalg skal samles onsdag morgen for å forberede videre strategi på oljeserviceavtalen.

Bransjeorganisasjonen har rundt 6.500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er det gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både på offshore, på land og innenfor dykking. (©NTB)