Streiken som har ført til full stans i leveranse av flymat til Gardermoen og Flesland, er avsluttet etter at Parat og NHO Reiseliv ble enige om ny tariffavtale.

LES OGSÅ: Streik på Flesland

Takker medlemmene

– For oss har dette vært en kort, men intens kamp, og jeg vil benytte muligheten til å takke for innsatsen til våre 192 medlemmer på Gardermoen og Flesland som har vært viktige for å få dette resultatet i havn, sier Parats forhandlingsleder Grete Dieserud.

Medlemmene i selskapet Gate Gourmet har vært i streik siden fredag morgen. Lørdag ble Parat og NHO Reiseliv, i kjølvannet av at hotellstreiken ble avsluttet tidligere på dagen, enige. Avtalen er den samme som Fellesforbundet fikk, med minstelønnstillegg på 4,85 kroner per time fra 1. juni.

– Det er alltid litt gi og ta, men lønnstapet i forbindelse med streiken sett opp mot det man har fått igjen lar seg forsvare, sier Dieserud til NTB.

Streiken blir formelt avsluttet ved arbeidstidens begynnelse, klokken 04 søndag morgen.

Dieserud forteller at det kan være noen innkjøringsproblemer, men hun regner med at leveringen av mat og drikke på flyene raskt vil normaliseres.

Glad for løsning

Hovedtillitsvalgt i Gate, Gourmet Arvydas Dragons, sier avtalen nå skal til uravstemning.
– Det er nå formelt opp til medlemmene å si hva de mener om resultatet, sier Dragons.

Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier hun er glad for at de har kommet til enighet med NHO Reiseliv.
– Vi har fått innfridd vårt krav om reelle forhandlinger, men dette er et krav NHO burde ha akseptert under de ordinære forhandlingene. På overordnet plan er kravet i tråd med NHOs politikk og det er helt uforståelig at det måtte en streik til for å få gjennomslag for noe, både vi og NHO i prinsippet, lenge har vært enige om, sier Svendsen.