Fare for streik for over 600 brønnarbeidere

OSEBERG, NORDSJØEN 20081125: 
Oseberg feltsenter. Midt på bildet betongplattformen Oseberg A. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

OSEBERG, NORDSJØEN 20081125: Oseberg feltsenter. Midt på bildet betongplattformen Oseberg A. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): 663 Safe-medlemmer blir tatt ut i streik dersom meklingen med Norsk olje og gass på Brønnserviceavtalen ikke ender med enighet. Fristen er satt til midnatt natt til torsdag.

DEL

Onsdag klokka 10 møtes partene hos Riksmekleren for å se om de kan finne en løsning.

LES OGSÅ: Fare for streik for over 600 brønnarbeidere

Safe brøt forhandlingene 7. juni. Det begrunnet de med Norsk olje og gass krevde endringer i tariffavtalen knyttet til arbeidstidsordninger, at satsene for skift- og helligdagsgodtgjørelse skulle reduseres, og at skifttillegg ved overtid skulle bort.

– Vårt utgangspunkt er at arbeidsgivernes angrep på gjeldende tariffavtale skal bort, og våre medlemmer skal opprettholde kjøpekraften, sier førstenestleder og tariffansvarlig Roy Aleksandersen i Safe.

Forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass sier det er stor avstand mellom partene.

– Økonomien i oppgjøret var utslagsgivende for at det ikke var mulig å finne løsninger. Kravene som ble fremmet av Safe, viser at de ikke har den samme virkelighetsforståelsen som oss når det gjelder hvilken krevende situasjon olje- og gassnæringen er i, sier han. (©NTB)

Artikkeltags