Gå til sidens hovedinnhold

Fare for at over 600 brønnarbeidere går ut i streik

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB-Andreas Løf): Over 600 SAFE-medlemmer blir tatt ut i streik dersom meklingen med Norsk olje og gass om Brønnserviceavtalen ikke ender med enighet. Fristen er midnatt natt til torsdag.

Onsdag klokkwn 10 startet møtet mellom partene hos Riksmekleren.

– Vi går til mekling for å finne en løsning, selvfølgelig, men partene står langt fra hverandre. Arbeidsgiverne og andre organisasjoner brøt jo forhandlingene i natt, så vi får se, sier forhandlingsleder for SAFE, Roy Aleksandersen, til NTB på vei inn til Riksmekleren.

Han sier at SAFE-medlemmene er klare til å gå ut i streik.

– Vi sitter så lenge det er behov for å sitte, men selvfølgelig er det fare for streik, sier Aleksandersen.

De 633 medlemmene som eventuelt tas ut i streik, er fordelt på bedriftene Baker Hughes (79), Halliburton (35), Oceaneering (17), Schlumberger Norge (228), Subsea 7 (78), Vetco Gray Scandinavia (184) og Weatherford Norge (42).

Forhandlingsbrudd

SAFE brøt forhandlingene 7. juni. Det begrunnet de med at Norsk olje og gass krevde endringer i tariffavtalen knyttet til arbeidstidsordninger, at satsene for skift og helligdagsgodtgjørelse skulle reduseres og at skifttillegg ved overtid skulle bort.

– Vårt utgangspunkt er at arbeidsgivernes angrep på gjeldende tariffavtale skal bort, og at våre medlemmer skal opprettholde kjøpekraften, sa han.

Forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass møtte også opp på Riksmeklerens kontor sammen med kommunikasjonssjef Kolbjørn Andreassen, men ønsket ikke å komme med flere kommentarer før forhandlingene begynte.

– Manglende virkelighetsforståelse

– Et nøkternt lønnsoppgjør vil være et vesentlig bidrag til å bedre de norske leverandørbedriftenes konkurransebetingelser. Det vil støtte opp om at vi kan bevare flest mulig arbeidsplasser, noe begge parter må bidra til, sa Hodneland i en pressemelding.

Han bekrefter at det er stor avstand mellom partene.

– Økonomien i oppgjøret var utslagsgivende for at det ikke var mulig å finne løsninger. Kravene som ble fremmet av SAFE, viser at de ikke har den samme virkelighetsforståelsen som oss når det gjelder hvilken krevende situasjon olje- og gassnæringen er i, sier han.

(©NTB)