Gjennom kjøp av aksjer fra selskap tilhørende Jan Berg og Frithjof Hustig har Havyard Group ASA overtatt majoriteten i Norwegian Electric Systems AS.

Berg og Hustig sine selskaper vil etter kjøpet ha henholdsvis 32,28 og 6 prosent eierandeler i teknologiselskapet.

Fra før hadde Havyard Group ASA en eierandel på 37,9 prosent, mens gründer Jan Berg hadde 39 prosent av aksjene gjennom sitt selskap Jb International.

– Naturlig

Ifølge Dagens Næringsliv verdsetter handelen aksjene hans til 57 millioner kroner. Flesteparten av dem sitter han fortsatt med, og Berg har ingen umiddelbare planer om å kvitte seg med resten av posten:

– Nei, jeg synes det er naturlig å være på eiersiden så lenge jeg fortsetter i selskapet. Penger er ikke alt, de er bare et middel, sier Berg til DN.

Ny rolle

Etter eget ønske vil Jan Berg gå over i en annen rolle. Havyards Tor Leif Mongstad vil gå inn som ny administrerende direktør, opplyser Norwegian Electric Systems AS i en pressemelding.

Berg fortsetter i selskapet og skal fremover konsentrere seg om forretningsutvikling og nøkkelmarkeder.

– Det er han som er gründeren. Han vil være viktig for oss også fremover så lenge han vil og orker å være med, sier Havyards Tor Leif Mongstad til DN.

En aksjonæravtale åpner etter hva DN forstår for at Havyard senere kan øke sin eierandel i Norwegian Electric Systems ytterligere.

Bedriften med adresse Godvik utvikler fremdriftssystemer som reduserer utslipp og avanserte produkter for det globale skipsmarkedet.