Den nye torgsjefen velger fisketur fremfor spa

Torgsjef Margit Fagertveit-Aakre.

Torgsjef Margit Fagertveit-Aakre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Margit Fagertveit-Aakre (45) skal få orden på Torget i Bergen.

DEL

– Jeg er lidenskapelig interessert i mat og fisk og har en stor interesse for Torget i Bergen. Om jeg skulle velge mellom å dra på fisketur og spa, blir det helt klart fisketur. Da jeg så at stillingen som torgleder var ledig, tenkte jeg at det var spennende og utfordrende, sier Margit Fagertveit-Aakre.

I forrige uke startet 45-åringen fra Kinsarvik i Hardanger i jobben som ny leder for Torget i Bergen.

– Det første jeg gjorde da jeg begynte i jobben var å dra ned på Torget for å hilse på torghandlerne som var der. Det er viktig å skape gode relasjoner til dem du skal jobbe med, sier Fagertveit-Aakre.

Hun tar over stillingen etter Toril Holt, som sluttet bare et drøyt år etter at hun begynte som torgsjef i august i fjor.

Holt tok over stillingen etter Bent Unneland. Han forlot jobben etter en konflikt med Totalreform, som drev Torget frem til 1. april i år.  Da overtok Bergen kommune ansvaret, etter at Totalreform sa opp avtalen.

– Ikke skremt

Fagertveit-Aakre fikk stillingen i konkurranse med 20 andre søkere, 16 av dem menn.

Hun sier til Vest24 at hun ikke er skremt av all uroen og konflikten som har preget Torget de siste årene.

– Jeg går inn i dette med åpne øyne og gruer meg ikke. Det er faktisk første gang jeg ikke har kvidd meg litt i det hele tatt når jeg starter i en ny jobb. Jeg tenker bare at dette skal bli gøy, og at vi må ta utfordringene som ligger der og som kommer steg for steg, sier Fagertveit-Aakre.

– Flink med folk

Fagertveit-Aakre har bakgrunn fra arbeid i  butikk- og hotellbransjen. De siste årene har hun jobbet som personalkoordinator innen olje, gass- og shipping, de siste fire årene i det Bergen-baserte shippingselskapet Gear Bulk Norway.

Margit Fagertveit-Aakre tiltrådte som ny torgsjef 1. oktober.

Margit Fagertveit-Aakre tiltrådte som ny torgsjef 1. oktober. Foto:

– Hva tenker du gjør deg til en god torgleder?

Hun ler litt før hun svarer.

– Matinteressen min, som er noe jeg driver mye med på fritiden, og interessen for Torget, ligger i bunnen. I tillegg har jeg bred arbeidserfaring gjennom 25 år. Jeg har jobbet med reiseliv og har fagbrev i å drive butikk, så jeg kan se ting både fra reiselivsbransjens og torghandlernes perspektiv. Jeg har også jobbet lenge med personellhåndtering, så jeg er nok flink med folk, sier 45-åringen.

– Vil ta tid

Konkurser i Mathallen og blant torghandlere er blant sakene som har preget Torget i år.

Nå er det slutt for Tom Rørnes på Torget 

Fagertveit-Aakre er innforstått med at det vil ta tid å få Torget på rett spor igjen.

– Jeg har ikke fått nøstet opp i alle utfordringene som ligger her ennå, men jeg ser at all den negative omtalen av blant annet Mathallen og det negative inntrykket som er skapt vil ta tid å snu. Samtidig må vi finne gode, økonomiske og praktiske løsninger for Mathallen fremover, sier torgsjefen, og legger til:

– Det å få være en viktig brikke i utviklingen av Torget fremover og få jobbe med noe jeg virkelig brenner for er noe jeg gleder meg til, slår Margit Fagertveit-Aakre fast.

– Gi henne ro

Fagertveit-Aakres nye sjef er Sissel Lerum, etatsjef i Grønn etat. Hun sier 45-åringen var den beste kandidaten.

– Hun er veldig reflektert rundt oppgavene som må gjøres, er selvstendig, har stor drive og er flink med mennesker, sier Lerum.

Hun sier de ønsker å skape et torg som ikke bare er til for turister, men som er bærekraftig og til for byens befolkning.

– Vi har en stor jobb å gjøre der. Ettersom Torget er så viktig for Bergen og bergenserne, må de gi den nye torglederen tid og ro. Vi snur ikke på femøringen, understreker hun, og legger til:

– Vi har hatt et svært godt samarbeid med torghandlerne siden vi overtok driften av Torget i april.

Artikkeltags