Like mange ga det samme svaret i fjor sommer. Undersøkelsen viser også at flertallet vil bruke like mye eller mer penger på årets ferie enn i fjor.

Det er særlig folk over 60 år som ivrer for ferie i sitt eget hjemland. 59 prosent av dem over 60 år sier de ferierer i Norge i sommer. Folk på landsbygda velger i større grad sitt eget hjemland, mens Oslo-folk i minst grad planlegger ferie i Norge.

NHO Reiselivs administrerende direktør Kristin Krohn Devold synes tallene i undersøkelsen er gledelige. Hun tror den høye andelen nordmenn som vil feriere i sitt eget land blant annet kan skyldes drahjelp fra utlandet.

– Svært positive omtaler i utenlandske medier og Lonely Planet, i tillegg til ønsket om å være i aktivitet og bruke ferien til opplevelser, gjør at nordmenn har fått opp øynene for Norge som ferieland, sier Devold til Nationen.

Det hører også med i bildet at mange har tilgang på hytte, enten sin egen eller via andre, noe som også bidrar til at mange ferierer i Norge. Det opplyser forskningsleder Elling Borgeraas ved Statens institutt for forbruksforskning. NHO Reiseliv har utført tilsvarende undersøkelser som også viser dette. Men selv hyttefolk legger igjen penger ved å benytte seg av aktivitetstilbud i områdene de oppholder seg, påpeker Devold. (©NTB)